BİDR 2022 Değerlendirme Süreci Toplantısı

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında 28.04.2023 tarihinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat TURHAN hocamız başkanlığında,  üniversitemizdeki tüm akademik birimlerimizin Birim Kalite Komisyon Üyelerinin katılım gösterdiği toplantıda Kalite Komisyonu Koordinatörü Prof.Dr. Erol GÜRPINAR'ın sunumuyla “Birim İç Değerlendirme Raporları (BİDR)” nın ve YÖKAK ölçüt uygulamalarının değerlendirilmesine yönelik planlanan bir çalışma ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Üniversitemiz YÖKAK Akreditasyon ölçütleri uygulamalarının önemli bileşenlerinden birisi de “İç Değerlendirmeler”dir.  Üniversitemizde yürütülen iç değerlendirme çalışmaları kapsamında birimlerimizden her yıl düzenli olarak “Birim İç Değerlendirme Raporları (BİDR)” alınmakta ve Üniversite “Kurum İç Değerlendirme Raporuna (KİDR)” girdi oluşturmaktadır. Bu yıl ilk kez “Birim İç Değerlendirme Raporlarının” YÖKAK ölçütleri ve puanlama sistematiği kullanılarak farklı bir birimimiz tarafından değerlendirildiği bir süreç işletilmiştir.

Birim İç Değerlendirme Raporu (BİDR) üzerinden YÖKAK değerlendirme sistematiğine göre yapılan değerlendirme ve puanlamaları içeren raporlar resmi yazı ile ilgili birimlere iletilmiştir.

Eklenme tarihi: 2.05.2023 16:46:42
Son güncelleme: 1.09.2023 17:04:34