Akdeniz Üniversitesi Program Değerlendirme Çalıştayı

Akdeniz Üniversitesi’nde ilk defa 20- 21 Haziran 2022 tarihlerinde Fakülte ve Enstitü Eğitim Programı Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi. Fakülte fakülte yıllık değerlendirmenin yapıldığı çalıştayda, iyi örnekler belirlenerek yaygınlaştırılacak.

Eğitim ve öğretimin değerlendirilmesi için üniversite tarihinde ilk defa Akdeniz Üniversitesi Fakülte ve Enstitü Eğitim Programı Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda Eğitim ve Öğretimde Mükemmellik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen çalıştay Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın konuşması ile başladı. Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, fakültelerin dekanları, dekan yardımcıları ve enstitü müdürleri katıldı. Çalıştayda Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği rehberliğinde, Akdeniz Üniversitesinde eğitim ve öğretim etkinliklerinin iyileştirilmesinde bilgi paylaşımında bulunmak amaçlanıyor.

YILLIK DEĞERLENDİRME YAPILDI

Akdeniz Üniversitesi olarak ilk defa program değerlendirme çalıştayı düzenlendiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “2 gün sürecek bu çalıştayın üniversitemiz eğitim-öğretimine önemli katkılar sağlayacağından eminim. Eğitimin kalitesini etkileyen en önemli ögelerden birisi de programların müfredatlarıdır. Her yıl sonunda bu müfredatlarına bilimin ışığında gözden geçirilmesi, eksiklerin saptanması ve sürekli iyileştirilmesi çok zorlu bir süreçtir.” dedi. Akdeniz Üniversitesi eğitimin niteliğinin arttırılmasının bilinciyle Kalite Komisyonunun yıllık çalışma takvimi içinde yer alan bu toplantı ile tüm birimlerin eğitim programlarının yıl sonu değerlendirilmesinin amaçlandığını söyleyen Rektör Özkan, ilkini başlattıkları bu çalıştayın her yıl tekrarlanması ve oluşan raporların, programların kalitesini arttırıcı etkisinin yıllarca sürmesini ümit ettiğini söyledi.

DİĞER ÜNİVERSİTELERE ROL MODEL OLACAĞIZ

Yüksek Öğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) üniversitelerin özellikle eğitim, araştırma ve toplumsal katkı süreçlerinin niteliğinin arttırılması amacı ile kurulan önemli bir kurum olduğunu söyleyen Rektör Özkan, “2021 yılında ülkemizde akreditasyon belgesini alan ilk 6 devlet üniversitesinden birisi olduk. Ancak akreditasyon sürecinde bildiğiniz gibi bu belgeyi almak kadar sürecin sürekli olarak gözden geçirilmesi, elde edilen verilere göre iyileştirme adımlarının belirlenip yeniden planlama, uygulama süreçlerinin yürütülmesi kısaca PUKO döngüsünün sürekli olarak kurumda işler hale getirilmesi son derece önemlidir. Bu süreçlerin üniversite geneline yayılması da ana hedefler arasındadır. İşte bugün gerçekleştirilen bu çalıştay hem bu süreçleri tüm birimlerimize yaymak, hem birbirimizin iyi uygulama örneklerinin fark edip diğer birimlerimizde de uygulanmasını sağlamak ve bir taraftan da ülkemizin diğer üniversitelerine rol model olmak açısından son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

İYİ UYGULAMALAR YAYGINLAŞACAK

“Bu toplantı sonunda eğitim ve öğretimin program değerlendirme ile ilgili ölçüt ve uygulamalarının tüm birimlerde geliştirilmesi, iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşması ve eğitim alanında performansın arttırılması temel hedefimizdir.” diyen Rektör Özkan, “İki gün sürecek program değerlendirme çalıştayı sonunda fakülte ve enstitülerimizin eğitim programları hedefleri, iç paydaş ve dış paydaş geribildirimleri ve gelecek planları tartışılacaktır. Bu toplantının, üniversitemizde kalite standartlarında iyi olan birçok alanın daha da iyileştirmesine yönelik önemli adımlar atacağı açıktır. Bu süreci gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese içten teşekkürlerimi sunuyor; birimlerimiz, üniversitemiz ve ülkemiz için başarılı bir çalıştayı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

DÜZENLİ HALE GETİRİLECEK

İlk defa program geliştirme çalıştayı düzenlendiğini söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan da  “Ümidim bundan sonra da bu tip toplantılar sürekli yapılır. Kurumsal olarak böyle bir alışkanlığın oluşması çok önemli. YÖKAK sürecinde destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her anlamda destek oldunuz. Eğitimin, öğretimin, bilimsel faaliyetlerin hepsinin programlanmasında bir eşgüdüm halinde çalıştınız. Üniversitemizin bütün öğretim üyeleri, üniversitemizin daha iyi hale gelmesi için elinden geleni yapmaya hazırmış aldığımız mesaj bu.” dedi. Prof. Dr. Turhan, çalıştayın yapılmasında emeği geçen eğitim grubuna teşekkür etti. Çalıştayda fakülteler ve enstitüler, eğitim programlarının iyileştirmesi süreçlerine ilişkin sunumların gerçekleştirdiler.

 

Eklenme tarihi: 10.10.2022 19:18:56
Son güncelleme: 22.08.2023 11:55:54