2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBVÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı” 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi.

YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansına, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ile üniversite rektörleri, AHBVÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeleri Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Birliği Başkan Yardımcısı Doris Herrman, YÖKAK Uluslararası danışmanları Prof. Dr. Ivan Leban, Ronny Heintze ve Prof. Dr. Olgun Çiçek ile uluslararası kalite ajansı temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvencesi Tescil Kuruluşu (EQAR) Başkanı Stephane Lauwick ise video konferans yöntemiyle katıldı.

Konferansta; paralel oturumlarda “Kalite Güvencesinde İyi Uygulama Örnekleri”, “Kalite Güvencesi Uygulamaları ve Sorunları”, “Kalite Güvencesi ve Gelecek”, “Kalite Güvencesinin Etkileri” gibi konularda bildiri sunumları ve tartışmalar yer aldı.

"Kalite Güvencesinin Etkileri" konulu bildirilerde, Akdeniz Üniversitesi Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. M. Cem SAKARYA "Yükseköğretim Kurumlarının Kalite Organizasyonları Üzerine Bir Araştırma: Türkiye Örneği" başlıklı akademik çalışmasını sundu.

sWhatsApp Image 2024-04-25 at 16.10.40.jpeg

CSWhatsApp Image 2024-05-06 at 10.02.39.jpeg