Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörlüğü

Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörlüğü, Yükseköğretim alanındaki yenilikleri takip etmekten, Kalite Komisyonunun belirlediği “Kalite Geliştirme Programı”nın uygulanmasından, YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme ölçüt uygulamalarının üniversite içinde yayılımının sağlanmasından, kurumsal gelişim projelerinin hayata geçirilmesinden, kurumsal değerlendirme, belgelendirme ve akreditasyon süreçlerinden, kalite ve yönetim sistemleri eğitimlerinin verilmesinden, üniversite içinde Kalite Kültürünün geliştirilmesine yönelik faaliyetlerden sorumludur.

Rektörlük bünyesinde yapılandırılmış olan koordinatörlük alanında uzmanlaşmış çalışanları ve alt yapısıyla üniversite geneline hizmet vermektedir.

Kalite yönetim ve güvence sistemleri uygulamalarında girdi kalitesi, süreç tanımlamaları, yönetimi ve performansı, çıktı kalitesi, geri bildirim sistemleri gibi konulara odaklanan birim; düzenli gözden geçirme ve değerlendirme ortamları yaratarak, alınan iyileştirme kararlarının hayata geçirilmesini sağlamaktadır. Yönetim, hizmet ve ürün kalitesinin arttırılması için üniversite genelinde oluşan farklı ihtiyaçlara yönelik sistem ve uygulamaların hayata geçirilmesine destek vermektedir. Kalite yönetim sistemleri, akreditasyon süreçleri, kurumsal değerlendirme, stratejik planlama ve yönetim, EFQM mükemmellik modeli, ISO standardları gibi alanlarda çalışmalarını yürütmektedir.

KURUMSAL GELİŞİM VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNSAN KAYNAĞI

Öğr. Gör. Dr. M. Cem SAKARYA Koordinatör 0 242 310 66 44 cemsakarya@akdeniz.edu.tr
Öğr. Gör. Savaş TAŞ Kurumsal Gelişim Uzmanı 0 242 310 66 79 savastas@akdeniz.edu.tr
Öğr. Gör. Dr. İ. Veli SEZGİN Kurumsal Gelişim Uzmanı 0 242 310 13 66 ivsezgin@akdeniz.edu.tr