Eğitim ve Öğretim Politikası

Akdeniz Üniversitesi Eğitim-Öğretim Politikası

Akdeniz Üniversitesinin uyguladığı etkin kalite yönetim politikaları ile ulusal ve uluslararası sıralamalarda üst sıralarda yer almak, araştırma üniversitesi olmak ve toplumsal katkıyı birçok farklı alanda gerçekleştirmek hedefine yönelik olarak farklı disiplinlere göre özelleşmiş, etik değerlere bağlı, eleştirel düşünceye açık, öğrenci odaklı, uygulamalı öğrenmeye dayalı bir eğitim anlayışını benimser. Eğitim ve öğretim kalitesini geliştirmek üzere iyi uygulamaları, ulusal/uluslararası standartları gözeterek uygulamaya koyar ve değişen dünyaya uyum gösterebilen yetkinlikte mezunlar yetiştirir. Eğitim-öğretim programlarını paydaş katılımıyla izler, değerlendirir ve öğrencilerin karar alma süreçlerinde temsiliyetlerini sağlar. Eğitim-öğretim süreçlerinde kalitenin güvence altına alındığı bir sistem oluşturur, yürütür, yaygınlaştırır ve sürdürülebilirliğini sağlar.

Akdeniz Üniversitesinin Eğitim-Öğretim Alanıyla İlgili Öncelikleri

• Öğrenci odaklılık,
  • Güncel gelişmelere uygun, evrensel düzeyde, rekabetçi akademik eğitim programları,
  • Bölge ve ülke ihtiyaçlarını gözeten, uluslararası alanda rekabetçi insan kaynaklarının yetiştirilmesi (mezunların verilmesi),